Gå til hovedindhold

Vores designer

Carl Hansen & Søn

Den danske møbelproducent Carl Hansen & Søn og DUX deler en fælles tradition for håndværk og design. Sammen har vi fået mulighed for at genoplive en fantastisk seng designet af Børge Mogensen sidst i 50'erne. Håndværket viser sig i alt fra madras til træramme. Det præger designet og skaber komfort i en seng, der skal opleves.

Ligesom DUX er Carl Hansen & Søn en familieejet virksomhed med en lang tradition for dedikeret og smukt håndværk. Det har længe været vores ønske at kunne indrette alle hjemmets rum.  Det er første gang, vi præsenterer en seng. Med tilføjelsen af sengen bliver det også muligt at indrette soveværelser og hele hotelværelser med vores kollektion, især med vores udvalg af Børge Mogensen-møbler, som er helt unikke.

Knud Erik Hansen, adm. direktør i Carl Hansen & Søn

Historien om Carl Hansen

I 1950'erne designede Børge Mogensen en kollektion for Carl Hansen & Søn, der bl.a. omfattede en seng. I 2020 blev denne aldrig før lancerede kollektion genopdaget i den danske designvirksomheds rige arkiver. Carl Hansen & Søn kontaktede DUX, og samarbejdet begyndte. DUX-madrassen CH18 er unikt designet til at supplere sengens komfort. Carl Hansen & Søns håndværksmæssige dygtighed kombineret med DUX’ komfort har resulteret i en perfekt seng. Sengen har mange af Børge Mogensens karakteristiske detaljer, bl.a. de synlige og smukt galvaniserede hjørner, der kræver stor præcision og håndværksmæssig omhu.

Børge Mogensens fokus på at skabe design, der holder i generationer, ses også i sengen, der har en robust ramme i massivt egetræ og rektangulære, cylindriske hynder med stropper i kernelæder, som fuldender designet. DUX-madrassen har en fjederkerne, der er specielt udviklet til samarbejdet. Madrassen sælges kun sammen med Carl Hansen & Søn BM0555. Sengen fås også med tre endestykker til brug som kombineret sofa og opredning.

DESIGNER Børge Mogensen (1914-1972) var pioner inden for demokratisk design og var kendt som "folkets designer" – dels på grund af hans medrivende personlighed, dels fordi han altid designede kvalitetsmøbler, der var inden for rækkevidde. Mogensens demokratiske design omfattede enkle og funktionelle træmøbler med rolig æstetik og en stærk konstruktion af kvalitetsmaterialer.

DUX-møbler designet af Carl Hansen & Søn

Andre DUX-designere