Gå til hovedindhold

Mød Silja Danielsen og Phil Torres

AF FURTHERMORE / EN DIGITAL PUBLIKATION FRA EQUINOX • 20. OKTOBER 2017

Dette er et uddrag fra Life, Awakened – en serie videoer og artikler, der sætter fokus på søvnens kraft, hvis man ønsker en aktiv og sund livsstil.

Phil Torres og Silja Danielsen, der er flyttet fra Los Angeles til New York, er et par ægte verdensborgere. Selvom dette power couple i øjeblikket bor i Williamsburg, er der lige så stor sandsynlighed for at, at de er ude at vandre i Amazonas' regnskove, sejler på de norske fjorde eller løber langs strandene i Nicaragua. Som biolog og naturforkæmper drager Torres derhen, hvor videnskaben fører ham, uanset om det er at nærstudere bier i Elizabeth Garden i SoHo eller være guide på vandreture i de peruanske jungler. Hans forlovede, Silja Danielsen, rejser også verden rundt som model og sørger for, at parret får smør på brødet, med sin digitale platform om sund kost, Silja From Scratch. Her fortæller parret, hvordan de får energi til deres tæt pakkede hverdag, forbereder sig på lange flyrejser og prioriterer rolige nætter i deres DUX-seng.

Hvordan påvirker videnskaben din hverdag?

Phil: "Jeg har det sjoveste job i verden. Jeg får lov til at bruge tid i marken på at opdage nye arter, og jeg arbejder også med videnskabskommunikation — i TV-shows, med at tage billeder til videnskabsmagasiner og med at holde foredrag. Det er ret spændende at bidrage med viden til verden, samtidig med at det er befordrende for din egen personlige udforskning."

Silja: "Jeg kan godt lide at udforske den videnskabelige rolle ved at eksperimentere i køkkenet. Jeg forsøger altid at finde metoder til at gøre klassisk comfort food sundere, uanset om det er ved at bruge alternative pastatyper, f.eks. af linser, eller søde en ret med naturlige ingredienser som dadler i stedet for sukker. At lege med forskellige smage, teksturer, ingredienser og teknikker er den bedste måde at opbygge selvtillid i køkkenet på. For eksempel kan noget så enkelt som æg omdannes med lidt salt og lav varme. Den bløde røræg når op på et helt nyt niveau, og du opdager, at du aldrig har haft brug for smør eller ekstra olie."

Hvordan starter du din dag?

Silja: "Herhjemme har vi vinduer fra gulv til loft, som vi ikke mørklægger, så vi kan vågne med solen. En af de første ting, vi gør, er at drikke et stort glas vand med lidt presset citron for at vække kroppen."

Phil: "Hver morgen træner vi sammen. Vi elsker at dyrke HIIT-træning på Equinox såsom MetCon3 eller løbe på løbebånd. Silja kan løbe mange kilometer, mens jeg går hen og styrketræner efter et par kilometer."

Hvad får du normalt til morgenmad?

Phil: "Siljas havregrød. Hvis du ikke har smagt den, er du gået glip af noget."

Silja: "Jeg laver en sødere version med pærer på toppen eller nogle gange en mere salt version med pocheret æg og norsk ost. Vi drikker også en kop kaffe om morgenen, som jeg kalder min vikingekaffe. Den er sort med kardemomme og kollagenpulver, og nogle gange tilsætter jeg også macarodspulver."

Hvad gør du for at restituere?

Phil: "Jeg sørger for at strække ud. Jeg har fundet ud af, at det er ekstremt vigtigt, efterhånden som man bliver ældre. At vandre 10 til 15 km i Amazonas med tungt fotoudstyr er meget belastende for kroppen, og det ville ikke være muligt, hvis jeg ikke brugte tid på at passe på min krop, rulle på min foam roller og få nok søvn."

Silja: "Ud over god søvn har infrarøde saunaer været en game changer for mig. De hjælper med at slappe af og forynge trætte muskler og reducere inflammation. Jeg tager gerne en 30-minutters session hos HigherDOSE i SoHo, men jeg har også et infrarødt omslag (der ligner en sovepose) derhjemme, som jeg hopper ind i umiddelbart efter en lang flyvetur."

Hvordan holder du dig i form på rejsen?

Phil: "Vi forsøger at være så meget udenfor som muligt. I Amazonas ser du nogle arter om dagen, der er helt anderledes end dyrelivet om natten, så når du er i marken hele tiden, får du gået en del. Det er vigtigt at holde sig aktiv og sund, for hvis man bliver træt, kan man ikke se optimalt eller få glæde af at være i en så fantastisk del af verden."

Silja: "Man tager for givet, hvor meget træning, der egentlig er i at gå rundt og udforske. Jeg løber en tur uanset hvilken by, jeg er i — det er den bedste måde at fordybe mig i den lokale kultur på."

Hvad er den vigtigste del af din rejserutine?

Phil: "Væskebalance er nøglen. Jeg sørger for at drikke masser af vand for at undgå hovedpine. Det er også vigtigt at pakke et nærende måltid før flyrejsen, da maden i lufthavne generelt ikke er noget, vi er begejstrede for. Uanset hvilken by vi rejser i, prøver vi at finde et lokalt, sundt sted at købe vores næste måltid, før vi går ombord på flyet, så vi altid er forberedt."

Silja: "I forbindelse med mit arbejde flyver jeg på tværs af landegrænser og tilbage ugen efter. Flyrejserne kan tage op til 24 timer, så det er vigtigt at være forberedt. Jeg kan godt lide den sunde brasilianske mad, der kan tages med på farten fra Market Ipanema i SoHo – de er ligesom min madfamilie. Et andet trick er at tilføje et par dråber antiinflammatorisk tinktur til det vand, jeg skal drikke på flyet. Tweefontein Farm laver nogle fantastiske tinkturer med gurkemeje og echinacea, som de sælger på Union Square Farmer's Market."

Hvor kunne du godt tænke dig at rejse hen?

Silja: "Vi planlægger at tage til Italien på vores bryllupsrejse, og Japan er også højt på listen."

Phil: "Et hvilket som helst sted, der har fantastiske lokale markeder til Silja, og som giver mig mulighed for at tage på tur i junglen."

Optimal sundhed er en ligesidet trekant af fysisk kondition, ernæring og søvn. Furthermore og DUXIANA har indgået et samarbejde om at levere en række artikler, der hjælper dig med at prioritere denne trekant og dermed optimere din præstation. Læs alle artiklerne fra Furthermore her, og gør dig klar til en opvågning.

Relateret