Gå til hovedindhold

DUX-arven

Vores DNA

DUX High-Performance Sleep Systems er resultatet af næsten ni årtiers forskning og test. Fire generationer af Ljung-familien har stræbt efter at producere de mest komfortable og teknologisk avancerede senge på markedet. De svenske rødder afspejler sig i den ultrahøje kvalitet og mangeårige tradition. Forbedring af komfort, ydeevne og lang levetid har været DUX' mål helt fra begyndelsen. Vores teknologi virker ... og vi har historien til at bevise det.

Den lange historie kort fortalt

På en kold aften i Chicago

I 1924 tjekkede den svenske chokoladeproducent Efraim Ljung ind på et lille hotel i Chicago og blev fascineret af, hvor behagelig sengen var. Ved hjælp af en lille lommekniv skar han forsigtigt madrassen op og så de fleksible fjedre indeni.

Fra chocolatier til sengeproducent

Hjemme i Sverige flyttede Efraim fokus fra konfekturebranchen og brugte i stedet al sin tid på at eksperimentere med fleksible stålfjedre med forskellige styrker og elasticitet. Han grundlagde DUX og begyndte at fremstille madrasser i Malmø i 1926. 

 

Fra lokal til global

I USA går DUX' historie tilbage til 1977 med åbningen af et showroom og kontorer i New York.

Ti år senere introducerede DUX DUXIANA-marketingkonceptet i Europa, Storbritannien og USA.

Et familieanliggende

Over 90 år senere er vores førsteklasses svenske brand stadig 100 % familieejet. Efraim Ljungs fire oldebørn, Henrik, Charlotte, Anders og Oscar, har beredvilligt påtaget sig Efraims rolle og driver med stor ekspertise virksomheden videre ad samme vej, som deres forfædre har udstukket.