Gå til hovedindhold

Vores designere

CLAESSON KOIVISTO RUNE

Claesson Koivisto Rune er et svensk arkitektpartnerskab, der blev grundlagt i Stockholm i 1995 af Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune. Det startede som et arkitektfirma, men er siden blevet et internationalt anerkendt, tværfagligt kontor med lige stor vægt på arkitektur og design.

DUX er Sveriges fineste møbelbrand nogensinde og nyder godt af en international anerkendelse, der ellers kun er forbeholdt en håndfuld af de bedste italienske brands.

Mårten Claesson, Eero Koivisto og Ola Rune

Historien om Claesson Koivisto og Rune

MÅRTEN CLAESSON, EERO KOIVISTO OG OLA RUNE blev venner for næsten 30 år siden, da de mødtes på Konstfack, University of Arts, Crafts and Design i Stockholm. I 1995 åbnede de et arkitektstudie. I dag er Claesson Koivisto Rune en verdensberømt tegnestue og designvirksomhed. Claesson Koivisto Rune har for nylig redesignet en bankbygning for at skabe et boutique-hotel i Tokyo, renoveret det storslåede, norske Grand Hotel Terminus i Bergen og designet en række eksklusive træmøbler, der bliver håndlavet i Japan.

Designerne fik deres debut med DUX i 2017 med Claesson Koivisto Rune-kollektionen. Deres elegante design er inspireret af internationale strømninger og står sammen med Bruno Mathssons DUX-ikoner som nogle af de mest klassiske svenske møbler i det 20. århundrede. "Vi er stolte over at arbejde for sådan en fantastisk virksomhed, og så fik vi oven i købet Bruno Mathsson-prisen for 2015," siger Ola Rune. I denne kollektion indgår lænestolen Anita, der betegnes som "nordisk, for så vidt den er fremstillet af træ". "Fordi stellet er ribbet, er det på en måde en lænestol med form som en træstol. Så den optager ikke så meget volumen i rummet, og dens halvcirkelform gør den nem at finde plads til, siger Mårten Claesson.

"Desuden er den lidt bredere og lidt lavere end andre lænestole. Ikke så smal og høj, men mere vandret, fortsætter Eero Koivisto. Sædehynderne indeholder de berømte DUX-spiralfjedre for at sikre komfort. Lunaria-bordet er fremstillet af voksolieret ask med en uregelmæssig overflade, der minder om månen. Det fungerer rigtig godt sammen med Anita-stolen i træ. Den elegante og luksuøst afslappende Alicia-sofa består af dele, der kan kombineres på mange forskellige måder. Foden er fremstillet med det unikke DUX-spiralfjedersystem.

"Denne teknologi har gjort det muligt for os at skabe en sofa, der er mere behagelig end nogen anden sofa i hele verden, og det er ret cool! Man "sidder" ikke på den, som man ville gøre i en almindeligt møbel med fyld. Den fjedrer altid tilbage." "Det er virkelig en slags skulptur," siger Mårten Claesson. Claesson Koivisto Rune har vundet mange priser i løbet af det seneste årti. Udover den prestigefyldte Bruno Mathsson-pris er tegnestuen blevet udnævnt af Elle Decorations som Designer of the Year (2011), Furniture of the Year (2012) og Bedroom Product of the Year (2018) og er blevet kåret som Designer of the Year og Best Seating (2014) af Elle Decor Italia. Det er den første tegnestue, der har modtaget den internationalt anerkendte Red Dot Design Award i ikke mindre end fem kategorier, bl.a. arkitektur.

DUX-møbler designet af Claesson Koivisto Rune

Andre DUX-designere