Gå til hovedindhold

Vores designere

Norm Architects

Norm Architects med base i København blev grundlagt i 2008. Teamet med de mange talenter arbejder med erhvervsindretning, boligarkitektur og industrielt design samt fotografi, grafik og art direction.

Vores samarbejde med Norm Architects startede under Stockholm Fashion Week 2019, hvor vi i fællesskab skabte udstillingen "Into the Light". Som bidrag til kurateringen af udstillingen skabte de den minimalistiske og alsidige sengegavl Anna, der blev nomineret til dette års Design Awards af Bolig Magasinet i kategorien "Årets Møbel" 2020.

Historien om Norm Architects

I 2020 pustede DET DANSKE DESIGN- og arkitektbureau Norm Architects nyt liv i den ikoniske Domus-stol under Stockholm Design Week. To stole blev nyfortolket, og de har senere fået selskab af en ny skammel og et sidebord. Norm Architects blev grundlagt i København i 2008 af Jonas Bjerre-Poulsen og Kasper Rønn. Siden da er virksomheden blevet et af Danmarks hotteste tegnestuer, kendt for arkitektur, interiør og industrielt design baseret på enkelhed, kvalitet, bæredygtighed og tidløshed. Da DUX inviterede Norm til at se vores arkiv for at finde inspiration til en ny kollektion, fokuserede tegnestuen på Domus-stolene. Disse stole, én fremstillet af træ og den anden af stål, blev oprindeligt designet af Alf Svensson for H55, Helsinkis internationale udstilling i 1955.

DUX bad Norm om at vælge en kollektion af klassikere, der ville se fantastiske ud i et moderne interiør, både privat og kommercielt. "Vi besluttede os for Domus, fordi vi ville vælge noget, der passede til Norm," siger Jonas Bjerre-Poulsen, grundlægger og kreativ chef. "Disse stole har elegante æstetiske detaljer, der fungerer godt sammen med den eksisterende DUX-kollektion og giver den bedste komfort. De er nemme at placere i ethvert soveværelse eller enhver stue." Norm har bevaret og videreudviklet designet. De har tilføjet fletsæder, justeret målene og ændret de anvendte materialer. De har også designet et bord og en skammel i massivt voksolieret egetræ, der passer perfekt til stolene. Selv den minimalistiske Anna-sengegavl i eg og tekstil er nydesignet.

Det er et stort privilegium at kunne fordybe sig i historien om et brand som DUX og udforske deres klassikere. De er næsten nationalskat i Sverige. Og det er selvfølgelig også fantastisk at være med til at definere fremtiden!

Katrine Goldstein, CEO for Norm Architects

DUX-møbler designet af Norm Architects

Andre DUX-designere