Gå til hovedindhold

LIVING ICONS BY DUX

En udstilling organiseret af Pernille Vest

DUX præsenterer udstillingen Living Icons i forbindelse med dette års udgave af 3DaysofDesign i København. Indretningsstylist Pernille Vest har organiseret Living Icons-udstillingen hos Galleri Mikael Andersen med udgangspunkt i Bruno Mathssons ikoniske møbler.

"Living Icons-udstillingen er en hyldest til Bruno Mathssons tidløse designklassikere, der er designet til DUX. Living Icons er baseret på et samspil mellem objekter fra moderne skandinaviske designere, der både form- og materialemæssigt udfordrer og afspejler Bruno Mathssons ikoniske design," siger Pernille Vest, der er indretningsstylist og organisator af udstillingen.

Arkitekt og designer Bruno Mathsson blev født i 1907 i Värnamo i Sverige og er den designer, der har haft størst indflydelse på moderne svensk møbeldesign. I 1960'erne og 1970'erne havde DUX et tæt samarbejde med Mathsson, hvilket resulterede i flere af DUX’ tidløse designklassikere, såsom lænestolene og fodskamlerne Ingrid , Jetson , Karin , Karin 73 og Pernilla 69 samt sidebordet Karin.

Bruno Mathsson var en af forløberne for den stil, der blev kendt som Swedish Modern. Lige så klassisk som hans møbler er historien om, hvordan Bruno Mathsson satte sig ned i en snedrive for at skabe den optimale form til et møbel. Mathssons udgangspunkt for et møbel var altid kroppens form og siddeteknik – samspillet mellem møbler og mennesker.

Som han selv udtrykker det:

"Den ultimative siddestilling er en kunst, hvilket den ikke bør være. Fremstillingen af siddemøbler bør i stedet ske med en sådan kunst, at det ikke bliver en kunst at sidde i dem."


– BRUNO MATHSSON

LIVING ICONS BY DUX
Galerie Mikael Andersen
Bredgade 63
1260 København


Udstillingen er åben under 3DaysofDesign, 15.-17. juni 2022
Åbningstider 10.00-17.00

Besøg 3daysofdesigns websted