Gå til hovedindhold

En besættelse med lang levetid

Det er tid til at kræve mere af de virksomheder, vi leverer til, og de produkter, vi køber – både af hensyn til vores sundhed og vores planet. 

Vi vil alle sammen gerne have bekvemmelighed. Med vores travle hverdag og travle livsstil er det ikke overraskende, at flere af os vælger at bestille varer online frem for at skulle besøge en butik. Men tjener denne bekvemmelighed virkelig os eller planeten på lang sigt? Når du bestiller online, mister du muligheden for at opleve produktet, før du køber det. Returret med fri fragt kan gøre denne modydelse ugyldig. Men et overset aspekt af mange returpolitikker er, hvad der sker med en vare, når den returneres.

Ifølge en rapport, der blev offentliggjort i Wall Street Journal: "Nogle gange synes detailhandlere, at det er billigere bare at smide returnerede varer ud." Nogle gange, som det kan være tilfældet for forhandlere af madrasser, er der en juridisk forpligtelse til at bortskaffe returnerede produkter af sundheds- og hygiejnemæssige årsager. Så selv om det kan lyde tiltalende ved første øjekast, kan et nærmere kig afsløre den underliggende ødsle sandhed.

Mattress Recycling Council anslår, at ca. 15-20 millioner madrasser og boksfjedre bortskaffes hvert år i USA, og hver enhed fylder ca. 1,1 m3 eller mere på lossepladsen. Et tal, der forventes at stige i takt med nye madrasforhandlere, der tilbyder lange perioder med afprøvning i hjemmet og en udvidet returpolitik. Et stigende antal madrasser hober sig op på vores lossepladser, hvilket resulterer i skadelige kemikalier, der siver ud i miljøet, og højere afgifter som følge af den tid, indsats og plads, der kræves for at bortskaffe dem. Det er ikke svært at se, hvilken indvirkning denne form for affald har på planeten.

Miljøsundhed er tæt forbundet med menneskers sundhed. Fordi vi interagerer så tæt med vores miljø, kan forurenende stoffer i jorden udgøre en fare for menneskers sundhed. Vi lærer hele tiden mere om, hvordan udsættelse for giftstoffer i vores miljø, herunder mange ting, vi interagerer med hver eneste dag, kan være skadeligt for vores helbred og velbefindende. I madrasindustrien er det lige så vigtigt at lede efter produkter, der fremmer sundheden, ved ikke blot at hjælpe dig med at opnå en dyb, genoprettende søvn, men også ved at være omhyggelig med at anvende sundhedsfremmende kvalitetsmaterialer, samtidig med at der tages højde for den endelige miljøpåvirkning.

Hos DUX tror vi på, at ansvarlighed begynder med produktets integritet. Vi går op i lang levetid, faktisk er vi besatte af det – lang levetid i forhold til vores helbred, hvert eneste produkt, vi sælger, og vores planets sundhed på lang sigt. DUX-sengens innovative design tager højde for hvert enkelt punkt i denne trekant.

Det er velkendt, at DUX-sengen er designet til at give et enestående niveau af ergonomisk støtte til dyb, restituerende søvn. Det, der er mindre kendt, er vores miljømæssige position. For det første er vi igen stolte af at modtage Oeko-Tex 100-certifikatet. Oeko-Tex Standard 100 er et uafhængigt test- og certificeringssystem for tekstilråvarer, mellemprodukter og slutprodukter i alle produktionsfaser. Når du vælger DUX, kan du være sikker på, at du sover på en seng, der lever op til strenge humanøkologiske krav om at være helt fri for usunde eller skadelige giftstoffer eller kemikalier.

Derudover består DUX-sengens innovative design af komponenter, der kan tilpasses. Forskellige benhøjder og -typer kan skrues direkte på vores bund af langsomt voksende svensk fyrretræ, vores topmadras er ikke fastgjort til sengen, toppen af madrassen kan lynes op for at give adgang til Pascal-støttesystemet, der kan tilpasses, og dobbeltfjederbundene fungerer uafhængigt af hinanden. Disse komponenter, der kan tilpasses, kan udskiftes, og nogle kan endda opgraderes. Resultatet er en seng, der ikke kun kan opfriskes, når den viser tegn på slid, men som kan forbedres for at fremme sundheden yderligere med lanceringen af nyt tilbehør og teknologiske innovationer.

Vores innovative fornybare design betyder, at DUX-sengen måske bliver den sidste seng, du nogensinde kommer til at eje. I Sverige går de faktisk ofte i arv fra generation til generation. Sammen med materialer af højeste kvalitet giver dette en seng, der er skabt til at holde. Og kort sagt, jo længere en seng holder, jo færre ender der på lossepladsen.

Træf et informeret valg om, hvor du tilbringer en tredjedel af dit liv. Find en butik, og oplev forskellen med DUX.

Relateret