Gå til hovedindhold

Myten om den hårde seng

Ved du, hvorfor du har fået at vide, at det er godt for dig at sove i en fast seng? Historisk set var madrasser fremstillet af materialer, der blev trykket sammen. Det bevirkede, at madrasserne sank ned i midten, hvilket tvang folk til at sove i en hængekøjelignende stilling. Ikke overraskende klagede folk over ryg- og nakkesmerter og fik som en løsning besked på at lægge et bræt under madrassen som støtte. Således blev myten om den hårde seng født.

Derfor er det en stor misforståelse blandt folk, der skal vælge en madras i dag, når de tror, at fast er lig med støtte. Desværre tvinger en seng, der er for fast, din krop til at tilpasse sig den, når det burde være omvendt. En fast seng skaber ikke kun trykpunkter, der kan hæmme blodomløbet, men gør det næsten også umuligt at justere rygsøjlen.

En madras, der er for fast, tillader ikke, at skuldre og hofter synker ned. Den vil derfor modarbejde kroppen og få skuldre og hofter til at bøje indad, så rygsøjlen tvinges ud i en unaturlig stilling. Trykket herfra kan give et intenst tryk på den nederste del af ryggen, især i lænden, hvor rygsøjlen møder bækkenet.

Omvendt giver en madras, der er for blød, ikke tilstrækkelig støtte. Din krop ender i en hængekøjelignende stilling, hvilket får skuldre og hofter til at klemme sig sammen, hvilket igen resulterer i en buet rygsøjle. Som med den faste seng lægger denne bøjning pres på lænden og kan få dine muskler til at forblive spændte hele natten, mens de prøver at beskytte rygsøjlen.

Oplev den legendariske DUX-seng fra Sverige. Målet med enhver DUX-seng er at justere din rygsøjle, så du kan lindre rygsmerter og få en jævn fordeling af vægten og dermed optimere blodomløbet. Alle komponenter er designet til at give en korrekt sovestilling. Denne stilling er kun mulig, hvis din seng følger og støtter din krop i hele dens længde på en måde, der gør det muligt for rygsøjlen at hvile i en naturlig stilling, løst og lodret i forhold til hofter og skuldre. Den eneste måde, din ryg kan slappe helt af på, er, når rygsøjlen støttes i denne stilling.

Og da der ikke er to kropstyper, der er ens, har DUX-sengen flere funktioner, der gør det muligt for dig at tilpasse niveauet af støtte ved skuldre, ryg og ben ud fra kropstype, behov og præferencer. Det gør det muligt for to personer med meget forskellige kropstyper at tilpasse deres egen side. Og hvis dine behov ændrer sig med tiden på grund af graviditet, skader eller alder, kan du justere din seng i overensstemmelse hermed.

I DUX-sengen behøver du ikke længere gå på kompromis med komforten.

Mærk forskellen

Der er ingen bedre måde at opleve DUX-sengen på, end at prøve den i virkeligheden. Bring enhver tvivl til ro. Find den nærmeste butik, og oplev den selv.

Find butik

Relateret