Gå til hovedindhold

Vandring i Kungsleden, Sverige

Kungsleden er en af verdens bedste vandrestier. Stejle skrænter strækker sig over frodige klipper i bjergene, og bølgende bjergstrømme bliver hurtigt skummende.

Sverige har en af verdens bedste vandrestier – Kungsleden, et imponerende 270 km langt terræn. Selvom det kræver et stort engagement at vandre hele ruten, kan forskellige strækninger i terrænet nydes i perioder, der er mere overkommelige. 

Det siges, at vandreturen på Kungsleden, også kaldet Kongestien, er næsten så tæt, man kan komme på en backpackers paradis. De nordlige dele af Kungsleden er oversået med komfortable hytter omkring en dags gåtur fra hinanden, hvilket gør det nemt at gå let og hurtigt, eller hvis du har tid, i et mere afslappet tempo. Et andet fascinerende træk er, at du kan slå lejr næsten hvor som helst – ved siden af en  lille gletsjer op ad dalen, ned ad en tundradam eller ved de brølende floder.

 

"FORÅRET OG EFTERÅRET ER FANTASTISK OG KAN BETRAGTES SOM DET BEDSTE TIDSPUNKT AT BESØGE SVERIGE PÅ, FORDI DU KAN NYDE GODT VEJR, MEN UNDGÅ FOR MANGE MENNESKER OG STADIG OPLEVE NÆSTEN ALT, UNDTAGEN MIDNATSSOL OG NORDLYS."

– Alex Waltner – Swedish Nomad, Best Times To Visit Sweden

Hvis du vil vide mere om Kungsleden, kan du læse  
THE KING OF ALL MOUNTAIN TRAILS! af Göran Wallin.

Hertil kommer en interaktiv liste over 7 STUNNING HIKING TRAILS IN SWEDEN  fra Scandinavian traveler, en Scandinavian Airlines-publikation. 

Relateret